به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در هشتمین همایش علمی همکاریهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش که با موضوع تربیت اسلامی و فضای مجازی چالشها و راهکارها صبح شنبه در قم آغاز به کار کرد با بیان اینکه انسان بر خلاف حیوانات که بر اساس غرائض عمل میکند نیازمند مربی و معلم است، گفت: مربی در یک جامعه دینی باید به عمل خود وارد صحنه راهنمایی دیگران شود و نباید تنها به گفتار بسنده کند.
وی با اشاره به توصیهای از امام صادق (ع) پیرامون توجه به ادب و تربیت و عمل به آن بیان کرد: اسلام تلاش دارد که غرائض سرکش را مهار و انسان آنگونه مهذب شود که در مسیر سعادت و خوشبختی قرار گیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه در ادامه با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) پیرامون تربیت فرزندان نسبت به مقتضیات زمان گفت: بر اساس این حدیث پدر و مادر و متولیان فرهنگی نباید در تربیت فرزندان به روشهای سنتی بسنده کنند بلکه شرایط امروز و فضای مجازی شکل گرفته اجازه برخورد سختگیرانه را نمیدهد.
جوانان امروز درگیر فضای مجازی هستند
وی با اشاره اینکه جوانان امروز درگیر فضای مجازی هستند ابراز داشت: دشمنان در این فضا به دنبال نهادینه کردن فرهنگ خود هستند و ما نیز باید به دنبال طرح و برنامه برای برخورد با آنان و بهره برداری صحیح از فضای مجازی باشیم.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه مراجعه به آموزههای دینی نشان میدهد که حجم وسیعی از آن آموزههای تربیتی است، ادامه داد: هنر در این است که بتوان این آموزهها را در قالب و شکل مناسب ارائه داد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه فضای مجازی یک فضای واقعی در دنیای امروز است، ابراز داشت: فضای مجازی امروزه تفننی، هیجان انگیز و بدیع است و امروز جوانان در قالبهای مختلف از فضای مجازی استفاده میکنند.
مدیرحوزههای علمیه کشور به مقوله چت اشاره و بیان کرد: طبق آمار 71 درصد از جوانان بین 15 تا 30 سال حداقل یکبار از آن استفاده کردهاند.
وی یکی دیگر از جاذبههای فضای مجازی را حجم وسیعی از اطلاعات عنوان و بیان کرد: باورها و رفتارها امروز زیر شدیدترین بمبارانهای فضای مجازی است و دشمنان سرمایه گذاری در این زمینه دارند.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به کتابخانههای آنلاین در فضای مجازی، گفت: در گذشته دستیابی به چنین حجم اطلاعات و کتب بسیار سخت بود و از اینترنت نیز خبری نبود اما امروز در سطح مراجع تقلید نیز از فناوریهای روز استفاده میشود.
وی افزود: هدف این همایش این است که از حجم وسیع فضای مجازی چگونه بهرهمند شویم تا از آسیبهای آن همچون منزوی شدن، اعتیاد به فضای مجازی و گوشه گیری از جامعه و اینگونه مسائل جلوگیری کرد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه افزود: آموزش و پرورش ظرفیتهای فراوانی را در اختیار دارد و حوزه نیز باید از لحاظ محتوایی این نهاد را پشتیبانی کند و نیازهای این ظرفیت را برطرف کند.
همکاری حوزه و آموزش و پرورش باید به دور از تعارفات باشد
وی با تاکید بر اینکه همکاری حوزه و آموزش و پرورش باید به دور از تعارفات باشد و بعد از 35 سال دیگرجایی برای تعارف باقی نمانده عنوان کرد: آموزش و پرورش ظرفیت بالایی دارد و بسیاری از دانش آموزان امروز شخصیتهای عملی و بزرگان فردای کشور هستند که اگر درست بر روی آنها سرمایه گذاری شود میتوان نتایج خوبی را کسب کرد.
آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: متاسفانه بسیاری از زیرساختها در فضای مجازی مانند پهنای باند از سوی کشورهای دیگر تامین میشود و بحث تولید محتوا و زمینه بازدیدها توسط گوگل صورت میگیرد.
مدیرحوزههای علمیه کشور با بیان اینکه تفاهم نامههایی که بین حوزه و آموزش و پرورش است نباید تنها بر روی کاغذ باشد، گفت: با توجه به هجمه فراوانی که از سوی دشمنان وجود دارد باید به دور از جناح گرایی و مسائل سیاسی رفتار کنیم.
وی ادامه داد: مسائل سیاسی زودگذرند ادامه داد: آنچه که در این بین مهم است رسالت دینی و اسلامی بدون توجه به جناح بندی است.
نظر شما